kontxi lorente & latino blanco

 • DIVENDRES 20 DE MAIG

 • 20:00H

 • TERRASSA CASA DE LA CULTURA ALBORAIA

 • ENTRADA GRATUÏTA (AFORAMENT LIMITAT)

KONTXI LORENTE

La pianista navarresa Kontxi Lorente, és un dels valors emergents del nou jazz espanyol. El seu so energètic i la seua sensibilitat la caracteritzen com una brillant solista i dúctil acompanyant. Estudie piano clàssic en el Conservatori Superior de Música de Navarra, on es gradua amb alta qualificació com a professora de música en l’especialitat de piano. Compagina els seus estudis amb els de piano-jazz de la mà d’Iñaki Salvador i amb Joan Monné i Viçens Solsona en el taller de Músics de Barcelona. Amb posterioritat amplia els seus estudis de jazz amb Albert Bover, George Colligan, Mario Rossy i assistint a diferents seminaris internacionals, impartits per Barry Harris, Michel Camilo, Bernando Sassetti o Pat Metheny entre altres.

Obté la llicenciatura de Piano-Jazz en el Conservatori Superior de Música de Navarra amb matrícula d’honor. Ha treballat durant diversos anys com a pianista acompanyant a l’Escola de Dansa del Govern de Navarra, i el Institut del Teatre de Barcelona i com a pedagoga impartint classes de piano clàssic i piano jazz, improvisació, harmonia moderna i blegue durant diversos anys en escoles, com Amics del Jazz i Taller de música Jove de València. També imparteix classes de Jazz en diferents seminaris d’aquesta comunitat.

Interpreta Jazz assíduament amb el seu propi trio, Sedajazz Big band, Sedajazz Orchestra, Llatí Emsemble, Llatí Blanc Band, Pirinencs Jazz Orchestra… i amb músics de prestigi nacional i internacional com Perico Sambeat, Mario Rossy, Ramón Cardo, Joan Soler, Jesus Santandreu, Toni Belenguer, Eladio Reinón, Mike Mossman, etc, realitzant innombrables concerts en diferents festivals per la geografia espanyola i fora com el festival Internacional de Campeche, en Yucatan (Mèxic).

LATINO BLANCO

Francisco Ángel Blanco «Latino», saxofonista i flautista nascut el 22 de novembre de 1966, cordovés de naixement i valencià d’adopció, realitze els seus estudis en l’Agrupació Musical de Sedavi i completa la seua formació en el Conservatori Superior de Música de València, on obté el titule de professor de Saxofon. Es forma en el jazz estudiant i participant en Seminaris i Màster Class en Madrid, Barcelona, València i Portugal amb Dave Schnitter, Bobby Watson, Pedro Iturralde, Jerry Bergonzi, Barry Harris, Johnny Griffin, Mike P. Mossman, Perico Sambeat, Frank Tiberi i Greg Hopkins.

Des de l’any 1991 dirigeix el col·lectiu de músics Sedajazz i formacions com Sedavi Big band, Sedajazz Latin Ensemble, Sedajazz Orchestra, Nova Dixieland Band, Blegue Reunió.

JESÚS NÚÑEZ TRIO

 • DIJOUS 16 DE JUNY

 • 20:00H

 • TEATRE L’AGRICOLA 

 • ENTRADA 5€

«Jesús Núñez Trio» naix de l’amor pel Jazz d’aquests tres músics, amb l’ambició de formar un autèntic trio de Jazz en la seua més pura essència. Sempre
amb un estil personal, però sense deixar de costat les arrels del Trio, des de Sonny Rollins, Ornette Coleman, Elvin Jones fins a Kenny Garrett o Brandford
Marsalis.

«Jesús Núñez Trio» els oferirà una experiència original carregada d’energia i esperit, que farà les delícies del públic, des dels més fervents admiradors del Jazz fins als més neòfits en la matèria.

mississippi dixieland jazz band

 • DIVENDRES 17 DE JUNY

 • 20:00H

 • PLAÇA MAYOR – Port Saplaya 
 • ENTRADA GRATUÏTA

ALEXEY LEON QUINTET

 • DIVENDRES 17 DE JUNY

 • 22:30H

 • PLAÇA SENYORIA – Port Saplaya 
 • ENTRADA GRATUÏTA

Músic d’arrels cubanes i russes que conjumina en la seua manera de tocar les seues influències, amb un llenguatge propi molt elaborat.

El seu nou àlbum és una col·lecció de música que ha escrit tenint al cap un so molt especial, basat en la tradició rítmica afro-cubana, la improvisació i el llenguatge del jazz contemporani.

Ara quasi deu anys després de reunir el seu primer quintet de llatí jazz a Moscou, està feliç de presentar aquest àlbum que reflecteix el treball i les experiències que ha tingut durant aquests últims anys.

Després de realitzar la seua última gira pel sud d’Espanya, ha decidit gravar aquest projecte en què ha tingut la sort de reunir els millors representants d’aquest gènere juntament amb alguns músics convidats d’autèntic luxe.

pau viguer trio

 • DISSABTE 18 DE JUNY

 • 20:00H

 • PLAÇA GENERAL BASSET – La Patacona
 • ENTRADA GRATUÏTA

El grup de jazz PAU VIGUER TRIO és un clar representant del que s’ha anomenat “Jazz Mediterrani”.
Els seus membres són Pau Viguer (piano), Xuso Barberá (contrabaix) i Felipe Cucciardi (bateria).

Pau Viguer (piano), va obtindre el grau superior de piano en el Conservatori de València i ha estudiat jazz amb pianistes com John Serry, Vivian León o Ricardo Belda. Ha realitzat gires per Espanya amb el grup Regirar.

Xuso Barberá (contrabaix) ha estudiat jazz en el Conservatori de València i acompanya a nombrosos grups i cantants com Lula Reyna o *Limbotheque.

Felipe Cucciardi ha recorregut el món amb músics com Lou Benett o Ximo Tebar, sent un dels bateries més prestigiosos del jazz valencià.

Han llançat 5 àlbums fins al moment; Passeig per la vida (Millenia, 2008), Arena (Comboi, 2011), Implosió (Millenia, 2013), Molt delicat (Picap, 2017), i Dreaming (Creanauta, 2021).

El seu estil reuneix diferents llenguatges musicals com a jazz, clàssic, pop, blues, flamenc, etc, sent l’encreuament de tota la música un objectiu clar en el grup. També donen prioritat a les seues pròpies composicions i ja han venut més de 3.000 registres físics de les seues edicions en els seus concerts. Els seus discos són presents en totes les plataformes digitals, amb milers d’entrades en els seus vídeos.

les ducs du swing & eva slongo

 • DISSABTE 18 DE JUNY

 • 22:30H

 • PLAÇA  SENYORIA – Port Saplaya
 • ENTRADA GRATUÏTA

Eva Slongo va nàixer a Suïssa, en una família de músics clàssics. Primer es va formar com a violinista clàssica professional.

Un dia, per casualitat, intenta improvisar amb músics en un bar; sent tal eufòria que passa una nit en vela… És llavors quan decideix fer tot el possible per a practicar la improvisació en el violí. Després dels seus diplomes clàssics, va canviar de direcció i va començar de zero …

Va estudiar violí jazz amb Pierre *Blanchard a Lausana, després amb Didier Lockwood a París, on va decidir quedar-se i viure per a la música.

També practica la improvisació en la veu, la qual cosa la porta a crear el seu color únic molt marcat: improvisar en el violí i fer *scat simultàniament.

A París, Eva *Slongo coneix a músics de renom del món del *gypsy jazz amb els quals comparteix escenari: Biréli Lagrène, Wawau Adler, Sébastien Giniaux, Ninine Garcia, i molts altres…

Però els seus viatges a Nova York la inspiren a crear un projecte més modern entorn de les seues composicions. Va gravar el seu primer EP «TRÉSOR» amb Laurent Coulondre a l’òrgan, després l’àlbum «Inspirations» en quartet, amb Joran Cariou al piano, i amb Didier Lockwood com a convidat.

En 2011 va guanyar el Premi a la Millor Improvisació en el Concurs Internacional de Violí Stéphane Grappelli patrocinat per Didier Lockwood.

En 2016 va obtindre el 2n premi del Golden Jazz Trophee amb el seu quartet. Després de tots aquests anys d’experiència, es veu abocada a impartir masterclasses a nivell internacional. Sent la necessitat de compartir més del seu aprenentatge del violí de jazz, però no troba el temps i no sap com.

Actualment, està treballant en un nou àlbum en col·laboració amb el pianista Giovanni *Mirabassi, amb qui comparteix escenari regularment.

carlos gonzálbez quartet &voro garcía

 • DUIMENGE 19 DE JUNY

 • 19:00H

 • TEATRE L’AGRICOLA
 • ENTRADA 5€

CARLOS GONZÁLBEZ 

Referent del jazz a Espanya, Carlos Gonzálbez (1957) va formar part del grup del saxofonista nord-americà Dave Schnitter i en 1986 va realitzar una gira amb Terence Blanchard-Donald Harrison Quintet.

Gonzálbez ha treballat en els festivals internacionals més importants de la Península, compartint cartell amb Milers Davis, Art Blackey & The Jazz Messengers, Freddie Hubbard, McCoy Tyner, Ron Carter, Elvin Jones i compartint escenari amb Tete Montoliu, Harry Sweets Edison, Buddy Tate, Christian Escoudé, Lou Bennett… i ha sigut professor en el Taller de Músics i a l’Aula de Música Moderna, a Barcelona.

Philippe Caries, André Clergeat i Jean-Louis Comolli ho van qualificar com «el millor guitarrista que ha donat el jazz espanyol» en el Diccionari de jazz (1995).

El seu últim treball discogràfic amb el pianista Fabio Miano va obtindre la consideració de millor disc de jazz espanyol de l’any 2002.

VORO GARCÍA

Comença a tocar la trompeta als 8 anys en la banda de música del seu poble natal, Sueca (València). Continua els seus estudis en el CONSERVATORI LUÍS MILÀ de Xátiva on obté el títol de grau mitjà.

L’any 2005 li concedeixen una beca per a estudiar jazz i música moderna en BERKLEE COLLEGE OF MUSIC (Boston), On es graduaria MAGNA *CUM *LAUDE en el 2007. Allí va estudiar amb Joe Lovano, Greg Hopkins, Ellis Marsalis, Dave Douglas, Hal Crook, Ed Tomassi, George Garzone, entre altres.

L’any 2008 Va guanyar l’II CONCURS DE JOVENES MÚSICS DE LA UPV DE VALÈNCIA al millor solista. Actualment viu a València.